Wat zijn mandala’s?

Voor al degenen die naar eigen idee en vermogen willen tekenen en kleuren. De mandala biedt een geschikt kader om je expressie te laten stromen. Met behulp van een passer trek je een grote cirkel en plaatst een punt in het midden. De vrije ruime die er dan is vanaf het midden tot aan de buitenrand nodigt je als het ware uit om vrij te spelen met potlood. Het lijnenspel laat dan een structuur zien waar je vervolgens weer vormen in kunt gaan onderscheiden.

Houd je van meer structuur, dan kun je de open ruimte in de cirkel invullen met meerdere cirkels en hulplijnen. Aan de assen van de verschillende lijnen kun je figuren en vormen tekenen. Door kleur te geven aan het geheel gaat de mandala spreken en krijgt hij meer zeggingskracht. Wil je helemaal geen structuur en vrij werken? Dan begin je gewoon ergens en vul je de cirkel puur met kleuren in. Geheel gedachteloos en zonder vooropgezet plan.

Wat je eraan hebt Het zelf ontwerpen van een mandala en inkleuren geeft rust en ontspanning. En wanneer je mandala klaar is geeft het een beeld van jouw innerlijke beleving van het moment. Het resultaat is niet belangrijk, maar kan je wel een goed gevoel geven over jezelf waardoor je meer zelfvertrouwen ontwikkelt en trots kunt zijn op jezelf.